Zelf een geboortebord maken (8 praktische stappen)

Je ziet ze steeds meer verschijnen, de geboorteborden. Mooie, vierkante borden met persoonlijke gegevens van een pasgeboren baby, zoals de naam, geboortedatum, geboortetijd, geboortegewicht en lengte bij de geboorte. Heel leuk als persoonlijk kraamcadeau en eigenlijk best makkelijk zelf te maken!

Benodigdheden:

-       Basisbord (ik heb gebruik gemaakt van een dienblad van Action, ook bij Xenos en Blokker hebben ze vaak mooie borden als basis)

-       Stickerset voor geboortebord

-       Schaar

-       Pasje (kies er 1 die je toch niet gebruikt, voor het geval je hem breekt)

-       Eventueel een fotolijstje of leuk klokje naar keuze

 Zelf een geboortebord maken

Stappenplan zelf een geboortebord maken

1. Knip de teksten los zoals jij ze wil plakken op het bord. 

Stickers geboortebord knippen

2. Leg alle stickers uit naast het bord (zo zie je goed wat je allemaal te verdelen hebt en leg vervolgens alles naar wens op het bord. 

Stickers naast geboortebord uitleggen

Stickers op het geboortebord uitgelegd

3. Als alles zo ligt als je wil, kun je gaan plakken. Leg alle stickers weer naast het bord (maak eventueel even een foto van hoe je wil dat het wordt) en pak de eerste sticker. Wrijf met een pasje goed goed over de sticker zodat de sticker aan de doorzichtige folie hecht.  

Sticker geboortebord aanwrijven

4. Controleer voorzichtig of de sticker meekomt met de doorzichtige folie door de doorzichtige folie op te tillen. 

Sticker geboortebord los van rugpapier

5. Plak voorzichtig de eerste sticker op de gewenste plek. Je kunt dit van tevoren uitmeten (hele kleine streepjes zetten met potlood!) of gewoon op het oog doen. 

Eerste sticker plakken op geboortebord

6. Wrijf de sticker weer stevig aan met een pasje. Na het aanwrijven van de sticker op het geboortebord, kun je heel voorzichtig de doorzichtige folie van de sticker afhalen. Als een klein stukje letter meekomt met de doorzichtige folie, moet je nog even extra wrijven met je pasje. 

Transferfolie van sticker geboortebord afhalen

7. Zo ga je verder met iedere sticker van de set: aanwrijven, kijken of de sticker aan de doorzichtige folie hecht, plakken op de gewenste plek, aanwrijven en met beleid de doorzichtige folie verwijderen. 

Naamsticker plakken op geboortebord

8. Als alles stickers geplakt zijn (en eventueel klokje/fotolijstje geplaatst zijn met kleine stukjes dubbelzijdig tape of kneedgom), is het geboortebord klaar en kun je met je unieke kraamcadeau op kraamvisite!

Geboortebord klaar

Geboortebord zelf gemaakt

Er zijn verschillende sets stickers om zelf een geboortebord te maken: stickers voor geboortebord met sterretjes stickers voor sierlijk geboortebord stickers voor geboortebord met klokje | stickerset I love you to the moon | stickerset met voetjes | stickerset lief liever liefst

In dezelfde categorie

Gerelateerd door tags

Geef een reactie!